A PageRank után nézzük meg, hogyan kell kiválasztani azokat a kulcsszavakat, amelyekre szeretnénk optimalizálni a honlapunkat.

Az első lépésben a legkézenfekvőbb megoldás, hogy leírjuk az összes olyan kulcsszót, amelyet mi magunk használnánk egy keresés során. Ha felírtunk mondjuk 20-25 szót, amely szerintünk megfelelő, akkor a következő lépésben célszerű kiválasztani azt a 4-5 kulcsszót, amelyre a leginkább szeretnénk optimalizálni a honlapunkat.

Ez egy nagyon fontos lépés! És ne feledjük el, hogy lehetőség szerint elsősorban ne a szakzsargonban használatos szavakra optimalizáljunk, hiszen nem valószínű, hogy egy átlagos látogató pont azzal a szóval fog rákeresni. Másrészről az sem szerencsés, ha olyan szót választunk, amelyre akkora a konkurencia, hogy nem tudunk előre kerülni a találati listán.

Ahhoz, hogy kiválaszthassuk a megfelelő kulcsszavakat, találunk segédeszközöket az interneten. Az egyik ilyen eszköz a Google Keresési Trendek. A segítségével több évnyi statisztikát láthatunk az adott kulcsszóra vonatkozóan. Az alábbi képen a honlapkészítés szóra vonatkozó adatok láthatóak:

kereses.png

Egy másik nagyon hasznos szolgáltatás a Google Adwords Kulcsszóválasztó eszköze. Ennek a segítségével megtudhatjuk, hogy egyes kulcsszavakra mennyien keresnek rá. Emellett javasol számunkra rengeteg másik kulcsszó ötletet is, amelyek hasznosak lehetnek számunkra. Az alábbi képen a honlapkészítés pécs-re vonatkozó adatok láthatóak, továbbá néhány további javasolt kulcsszó:

kulcsszo2.png

Érdemes azt is felmérni, hogy az egyes kulcsszavakra mekkora a konkurencia. Ezt egy egyszerű kereséssel megtehetjük. Természetesen nem fogunk pontos képet kapni, viszont, ha láthatóan nagyon sok oldal foglalkozik a témával, akkor a nagy számok törvénye alapján biztosan lesz közöttük több olyan is, amely megfelelően van optimalizálva.

Ha ezeket megnéztük a kulcsszavainkra, akkor csak annyi a dolgunk, hogy kiválasszuk a kapott adatok szerint a számunkra legmegfelelőbb kulcsszavakat.

Remélem hasznosnak találtad a cikket.

Továbbra is ajánlom magamat, amennyiben egy keresőoptimalizált honlapot szeretnél rendelni csupán bruttó 15 000 Ft-ért!

Címkék: Google SEO Keresőoptimalizálás

A bejegyzés trackback címe:

https://honlapkeszites-pecs.blog.hu/api/trackback/id/tr405306761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása