Elnézést a hosszú szünetért, azonban hirtelen beesett egyszerre 4 új ügyfél is, és természetesen az ügyfelek mindig elsőbbséget élveznek!

A cím talán egy kicsit rendhagyó itt a blogon, ami annak köszönhető, hogy ebben a cikkben az egyik új ügyfél honlapját mutatjuk be.

Az ügyfél Balatonbogláron a Kodály Strandon üzemelteti az éttermét és a büféjét, és úgy gondolta, hogy az idei szezonban mindenképpen hasznos lenne a számára, ha egy saját honlappal is rendelkezne. Mivel a tulajdonos pécsi, így jutott el a HonlapCentrumhoz, elmondása szerint mindenképpen egy pécsi vállalkozóval szerette volna elvégeztetni a munkát.

Mielőtt tovább mennénk, lássuk, hogy nagyjából hogyan fog kinézni a végeredmény:

Kodaly_strand.png

A honlap még nem készült el, a dizájn már véglegesítve van, csak arra várunk, hogy az ügyfelünk megküldje a szükséges adatokat, amikkel fel kell tölteni a honlapot. A végleges honlap a http://www.balatonboglarstrand.hu oldalon lesz majd megtekinthető.

Lássuk akkor a fejlesztés menetét

Első találkozás

A honlap fejlesztése természetesen mindig egy megbeszéléssel kezdődik. Ezt ha van lehetőség, akkor a legjobb személyesen megejteni, ha nincs, akkor e-mailben vagy telefonon. Az első alkalmat követően a kapcsolattartásra már bőven elegendő az e-mail is.

A találkozón megbeszéljük, hogy pontosan milyen elvárások vannak a honlappal kapcsolatban. Ki a célcsoport, akinek szól, milyen funkciók, menüpontok, stb. kellenek rá.

Ezt követően el kell dönteni a domain nevet. Egy egyszerű céges honlapnál sokan a cég nevét szeretnék a domain nevébe. Azonban ha keresőoptimalizált domain nevet szeretnénk, akkor célszerű olyan kulcsszavakat felvenni a domain névbe, amelyekre nagy valószínűséggel rákeresnek majd a leendő látogatók. Ebben az esetben is ez történt, így jutottunk el a www.balatonboglarstrand.hu domain névhez.

Ez az egész egy körülbelül 1 órás megbeszélést igényel.

Kezdődjék a munka

A megbeszélést követően kezdődik el a tényleges munka. Általában minden ügyfél számára 3 különböző dizájn tervet szoktunk elkészíteni, amelyek megfelelnek az általuk támasztott feltételeknek, igényeknek. Az ügyfeleknek lehetősége van ebből a háromból választani egyet, amelyik tetszik nekik. Szükség esetén a kiválasztott terven végrehajtjuk a kért változtatásokat.

Ha megvan a végleges terv, akkor a kódolási munka egyelőre véget ért. Innentől az ügyfél munkájára van szükség. A honlap tartalmi részét neki kell megírnia, hiszen Ő van tisztában a cége erősségeivel, Ő tudja, hogy mit szeretne felrakni a honlapra is, Mi ebben csak tanácsokat tudunk adni. A tartalomnál ugye nagyon fontos, hogy a megfelelő kulcsszavakat tartalmazza, így ezekre tudunk tanácsokat adni.

Konkrét példánknál is éppen ennél a folyamatnál tartunk.

Amennyiben megkaptuk a tartalmat a honlapra, ismét kezdődik a munka, ezúttal a tartalmat kell beépíteni a honlap vázába. Ez a folyamat viszonylag gyorsan megvan amennyiben elektronikus formában juttatják el hozzánk a tartalmat..

Ha kész a honlap tartalommal való feltöltése, akkor a következő lépcsőfok az egyes aloldalak véglegesítése. Bemutatjuk az ügyfélnek a honlap összes aloldalát, amelyeket Ő átvizsgál és amennyiben megfelel az igényeinek, úgy véglegesítjük. Ha az összes aloldal megfelelt, akkor jöhet a honlap feltöltése a tárhelyre.

A feltöltést követően az ügyfél számára elérést biztosítunk a honlapja Google Analytics statisztikájához, illetve megmutatjuk neki a fontosabb részeit ennek a statisztikának.

A feltöltést követően az oldalt díjmentesen beregisztráljuk a keresőkbe, illetve néhány nagyobb link gyűjteménybe is. A honlap forgalmát mi magunk is folyamatosan monitorozzuk és ezzel kapcsolatban időről időre tanácsokkal látjuk el az ügyfelünket.

UPDATE: Az oldal elkészült és átadásra került!

Tájékoztatásul közöljük, hogy a fenti honlap is bruttó 15 000 Ft-ba került, ahogy az összes nálunk rendelt honlap ennyibe kerül.


Reméljük, hogy érdekes volt a munkafolyamatok bemutatása és amennyiben Ti is szeretnétek egy keresőoptimalizált és valóban szép, modern megjelenésű honlapot mindössze bruttó 15 000 Ft-ért, akkor mindenképpen vegyétek fel velünk a kapcsolatot!

Címkék: SEO Keresőoptimalizálás Honlapkészítés

A bejegyzés trackback címe:

https://honlapkeszites-pecs.blog.hu/api/trackback/id/tr935364670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása